Организирана престъпна група, набирала българи за просия в Швеция, е разкрита при специализирана акция на полицията в плевенското село Глава, предаде БНР.
На 10 януари служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Плевен, отдел „Център – Север“ при ГДБОП-МВР, съвместно със служители при ОДМВР – Плевен са неутрализирали банда, която организирала и извършвала престъпна дейност, свързана с набиране, транспортиране и последваща експлоатация, посредством принуда на български граждани за просия на територията на Швеция.
Установена е схемата, по която се осъществявали престъпления.
В хода на операцията под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен са извършени процесуално следствени действия – претърсване и изземване на два адреса в село Глава.
Намерени и иззети са шест мобилни телефона, четири сим карти, списъци с отразени парични суми, тефтери, съдържащи данни за отчитани парични суми от жертвите на трафика, както и документи, свързани с престъпната дейност на лицата.
С полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа е задържана 57-годишната жена. Разследването продължава.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.