Поради изтичане на мандат се открива процедура по подбор на 18 съдебни заседатели за Районен съд – Свищов, научи Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!

В канцеларията на градския парламент е постъпило писмо от Теодорина Димитрова, председател на Окръжен съд – Велико Търново. В писмото се уточнява, че мандатът на настоящите съдебни заседатели изтича през април 2025 година.

Посочват се и десет основни изисквания към бъдещите заседатели. Освен това се посочва и какви документи трябва да представят преди да бъдат избрани за такива.

В писмото от магистрата се уточнява, че десет от бъдещите съдебни заседатели трябва да са педагози, социални работници или психолози.

Подборът и изборът на съдебни заседатели за следващия мандат в Районен съд – Свищов трябва да извърши градския парламент. Очаква се процедурата да стартира в края на май, когато е редовното заседание градските първенци.

Пълният текст на писмото за избор на съдебни заседатели четете ТУК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.