Школата на Академик от месец юли с методики и програми на професионални клубове от Европа. Това стана ясно на провелата се първа серия срещи между ръководителя на школата и старши-треньор на представителния отбор, Радостин Александров, и родителите на децата, трениращи в „Академик“, видя Актуално Свищов.

На срещата бе представен начина на работа, по който ще се подготвят подрастващите в клуба от лятото, като вече тече усилена подготовка за предстоящите промени в структурата на клуба.

Клубът ще използва методики и програми на професионални клубове от Европа. Тестове от академията на „Лестър“, кондиционна програма, изготвена от специалисти в „Лестър“ и „Арсенал“. Периодизация и програма, заимствана от двукратния европейски шампион – Нотингам Форест.

Децата в Школата ще преминат през редица тестове – технически и физически. Първият отбор, заедно с юношите младша и старша, вече преминаха през тестовете, с помощта на американска система за отчитане на време и скорост от последно поколение.
Никога до този момент не бяха правени подобни тестове.

На всеки играч от Школата ще бъде направен профил и всеки родител ще има възможност да следи развитието на своето дете, като получава подробна статистика и детайлна информация, относно извършената работа.

Ключова новост ще бъде и връзката между клуб – родители и училища. Треньорите ще следят представянето на децата в училищата, като постоянно ще получават обратна връзка за успеха на играчите в училище, тяхната дисциплина в учебните часове и отношението им към учебния процес.

Школата трябва да заработи с всички новости от началото на месец юли, а дотогава подготовката върви усилено, като набирането на състезатели е отворено и все повече местни деца се записват в подготвителните групи на клуба!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.