ПОЧТЕН ДВУБОЙ, АКАДЕМИЧЕН СТИЛ
Президентът Румен Радев, който се бори за втори мандат, заедно с лидера на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков участваха в демонстрационен двубой по канадска борба, проведен с благотворителна цел и при спазване на всички противоепидемични мерки.
Двамата противници застанаха един срещу друг пред масичката за канадска борба и започнаха да се надъхват с рецитация на „Аз съм българче“, после си размениха няколко реплики от „Криворазбраната цивилизация“ и се питаха един друг – „коя е Вашата родина, прародина, пра-прародина?“. В задъхано темпо и размяна на провокативни реплики двамата повишиха патриотичния си индекс до нивото на река Дунав край Братислава.
Самият двубой по канадска борба приключи за секунди – Радев с овладяно и плавно движение безапелационно сломи съпротивата на противника си, който прие загубата с чаровна усмивка.
„Ето това показва що за канадец е Кирил Петков – подсказа поуката Радев на малък брифинг след борбата. – В канадската борба той е толкова слаб, колкото е силен в почтеността и новия смисъл на политиката. Аз съм с вас и той е с вас, и всички сме едно голямо НИЕ!“
След като си пое дъх, кратко изявление направи и Петков:
„Вижте, има хора, които формално спазват буквата на Закона, но го правят по непочтен начин – изпроповяда Петков. – Нали знаете какво е казал мъдрецът: формално е правилно, по същество издевателство! Има хора, които по законен начин съсипват родината. Аз бях в изпълнителната власт и видях как става това без морал. Искам да въведем стандарти за почтеност дори в корупцията. Ние не можем да изкореним корупцията, но можем да я насочим в полза на хората. Това означава, че преди всичко трябва да сме почтени, а не да се заяждаме за дреболии, когато цели сме се посветили на Отечеството и Морала!“
След това Петков си направи фотосесия с ококорени писенца, саксии с цветя, блещукащи лампички, ослепителни усмивки и позитивни послания за чудесна нова седмица, златокъдра есен, благословена кампания!
Радев се снима как чупи орехи с пръсти.
И така двамата лидери покориха всички сегменти от нежната половина на електората, запазвайки спортменски дух и без да се подиграват на бившия покорител в същата категория Бойко Борисов.
Било, каквото било… О, минало незабравимо! О, пресвещени старини!
***
Радев и Петков обявиха и създаването на Фонд за подкрепа на пенсионирани и развенчани секс-символи.
„Хора, пред чиято красота и атлетизъм нацията е благоговеела, не бива да имат унизителни старини!“ – категорични са лидерите.
Фалшимент ПЕТРОВ, вестник „Сега“
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.