Любопитен куриоз имаше в последния кръг от Окръжна група Плевен, пише Дспорт.бг. В мач от 13-ия кръг на местната група Левски Брест трябваше да посрещне Ботев Трънчовица. Гостите са отправили молба за отлагане на срещата към домакините, но „сините“ са отклонили молбата от страна на Ботев.

Гостите от Трънчовица са искали двубоят да бъде отложен, тъй като в Ботев е имало много контузени футболисти и такива, които имат лични ангажименти. След като Левски Брест е отклонил молбата на гостите, от Ботев Трънчовица са решили да изпратят дамския състав на тима в неравностойна надпревара с мъжете на Левски Брест.

В крайна сметка е присъдена служебна победа с 3:0 в полза на Левски Брест, а причината е, че тимът на Ботев Трънчовица не се е явил.

От Kметство Трънчовица споделят цялата история и как се е стигнало до този куриоз дамски тим да се изправи срещу мъжки такъв:

„Такава промяна на дата на срещи е практика в нашия спорт, разбира се, с разрешение на Футболен съюз – Плевен. Уязвената сила на нашия отбор даде надежда за готова победа на ФК „Левски“ (Брест). Не беше възможно да пропуснат такъв „златен“ шанс! За ръководството им явно е все тая как ще се постигне победата, но едва ли и за момчетата от отбора. Насладата от равностойната и спортсменска игра я знаят тези на терена. Те се раздават, търпят контузии, гордеят се с всяка честна победа… Но понасят и загуби с вдигната глава, когато играта е равностойна и достойна.

ФК „Ботев“ – Трънчовица трябваше задължително да се яви на срещата. И за да отговорим на очакванията на ръководството на ФК „Левски“ (Брест) за сигурна победа и гарантирано първо място, ние решихме да им представим дамския футболен отбор на ФК „Ботев“ (Трънчовица). След като Брест се страхуват да отложат срещата, за да има равностойна надпревара, ние решихме, да им да дадем този красив за тях момент.

Благодарим Ви, момичета! Вие стъпихте на терена и излязохте от неравностойната игра с доблест. За всички е ясно, че както мъжете, така и жените на Трънчовица влизат в боя без страх! Тази „тежка, оспорвана и кървава“ победа на ФК „Левски“- Брест над женския отбор на ФК „Ботев“- Трънчовица ще остане в историята“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.