Светът и обществото се разкъсват от противоречия! Тълпата се люшка хаотично, като не добре закрепен товар на кораб блъскан от вълните на бурното море. Спокойното и хубаво време е кратко между поредни бури. Спомнете си вирусната пандемия от последните две години, която все още не е отшумяла напълно, сега война, а следва зима със студ и заплахата от липса на топло!? Резонен е въпросът – това хаос ли е или планиран процес? Ако е така, кой и защо го предизвиква? И нещо друго!? Прави впечатление, че действащите лица, пяната по вълните са едни същи!? По някаква „случайност“ те образуват фронт против държавата – против България, а тя не взема мерки и само ги наблюдава!? Те се изживяват на пророци, а в същност са роби, защото нямат свое мислене! Трябват им идоли и си ги създават. По ковид пандемията бяха „велики“ учени предричащи катастрофи, конспирации за намаляване на човешката популация и какво ли не!? Днес те плачат не за жертвите на войната, а за подпалвача, агресора!? Чувам коментари: „Той Путин си знае“!? Тръпки ме побиват, че това са изкопаеми от миналото наследници на онова поколение, което при смъртта на вождовете Димитров и Сталин плакаха, като деца и очакваха края на света!? Честно, аз тогава бях дете и също плаках, но отдавна сълзите ми пресъхнаха! СВОБОДАТА и в частност тази на духът нямат нищо общо със сълзите на манипулираните поколения с промито съзнание!!! Това е минало!
Много хора не се затрудняват да мислят, а приемат подадената им информация, като истина, без да отчитат наличието на противоречия, които в крайна сметка определят хода на историята. Те ни съпровождат от сътворението на света, или по-точно от момента, когато индивидите са принудени да живеят заедно. Щом има общност, съставена от индивиди ще има и борба на идеи и за надмощие. Иначе светът щеше да бъде скучен!?
И така – сблъсъкът на Русия с Европа е неминуем и той не се определя от Владимир Путин, а от определени закономерности. Той щеше да се случи по-рано и щеше да бъде може би фатален, но Горбачов срина мощта на Русия, тя изостави сателитите си на случайността и така ни подари още над 30 години мир, за което трябва да сме му благодарни. Европа се обедини чрез ЕС и се превърна в икономически гигант, но политическо джудже без обща външна политика и без мощна армия. Русия обратно, още от 70-те години на миналия век приключи с космическите изследвания, изостана в надпреварата със САЩ и положи усилия основно във военната сфера. Най- голямата и богата страна в света се сви до размерите на суровинен придатък на развития Запад. Отпадналите бивши републики на СССР гравитират към Запада и не харесват Русия. Този конфликт и то в Украйна, като най- голяма и мощна бе неминуем! А защо Путин? Той е плод на времето и обстоятелствата, но определено е умен и амбициозен човек. Като разузнавач напипва пулса на времето и познавайки кулоарите на властта се възползва! Създаде своя партия, олигарсите и обхвана цялата страна, манипулира върховната власт докато си осигури доживотно президентство, което ще се изроди в диктатура, но… Допусна серия от грешки с разпалване на конфликта с Украйна и се обрече да последва съдбата на всички агресори от миналото. Той вече е бита карта и най- вероятно няма да изживее нормално живота си, защото ще му помогнат „своите“!!! Властта не се шегува! И още няколко детайли: Русия се разкъсва между Европа и Азия. В развита Европа, тя е изостанала. Презира и не уважава ЕС и счита, че може да го прегази, но опитът от миналото сочи, че никой не е успял срещу много други и определящо в противоборството е икономиката. Русия не може да бъде равна или подчинена, но няма и кой да се съгласи да и се подчинява!? Търси изход в Азия, но там са други гиганти – Индия и Китай, а не маловажни са и развитите Япония и Корея. Това разкъсване в двете посоки ще доведе и до разпад на федерацията, която по същество си е империя!
Русия определено, по липса на друго, предлага изкопаеми ресурси и оръжейни изделия, но ги ползва в политиката като оръжия. Но зад тях трябва да има точни хора. Войната в Украйна сочи, че руснаците вече не са послушни мужици и трудно ще бъдат манипулирани в добри войни!? Старото имперско мислене се сблъсква с нова обстановка и други хора!? Тези и ред други скрити и явни противоречия водят към едно- разпад на федерацията на по- малки самостоятелни страни. Всичко това е предопределено и всички усилия против ще водят само до много жертви и кръв!
Вилдирас ЕНЧЕВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.