Атаките срещу медийната свобода в България зачестяват. Всеки глас, който излиза извън официозното говорене, бива подложен на преследване. В последния ден на отишлото си Народно събрание депутати от „Демократична България“ в официално писмо до СЕМ, на практика, призоваха за сваляне на предаването „Политически НЕкоректно“ от ефира на БНР. Става дума за предаване, в което всяка седмица винаги има
/поне/ две гледни точки. Но любителите на забраните искат в ефир да звучи само едно-единствено мнение – това, което те харесват.
Редно е да се противопоставим на щенията на новите цензори, преди да е станало твърде късно.
Каним всички, които харесват „Политически НЕкоректно“ и които искат в българските медии да има различни гледни точки, пред сградата на БНР на 04.02.2023 г. (събота) в 10.00 ч. Темата на разговора е как да направим така, че да защитим свободата на словото в България.
До утре!
Петър Волгин

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.