Мирен протест срещу насилието над животни и с искане за ефективни присъди за насилниците им. За това се обявиха този след обяд събралите се пред Съдебната палата, видя Актуално Свищов.
„STOP насилието над животни“ и „Затвор за насилници и убийци на животни“ бяха само два от издигнатите плакати. Инициатор на протеста бе „Живот без риск за бездомни животни“ – Морава.
„Има хора или няма хора и това личи при отношението им към животните“, заяви Антон Димитров. Той уточни, че протестът е в подкрепа на всички хора, които оказват помощ на бездомните четириноги приятели на хората.
Димитров и неговите съмишленици смятат, че който посегне на куче, ще убие и човек.
„Малко хора се събрахме, но все пак се събрахме. И защо не сме на топло – искаме да подкрепим големите градове. Свищов може да е малък, но има много доброволци, които също обичат животните. И ефективно се грижат за тях. И защото се грижат, искаме и други хора да се грижат, а не да им вредят“, заяви и Лилия Българанова.
Лошото време не бе пречка да се проведе планирания мирен протест. Всички присъстващи коментираха, че част от проблема е и че много често хора оставят на улицата домашното си куче.