Министърът на образованието проф. Галин Цоков разпореди цялостна проверка в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Оряхово, предаде бТВ. Той посети изненадващо образователната институция след излъчения репортаж в „Тази сутрин“.

В него бе показан запис с груби изрази на начален учител към деца. По думите на просветния министър това, което се чува, е недопустимо.

Според Цоков обаче и действията на родителите не могат да бъдат толерирани. Именно затова е пристигнал на място, за да разговаря с учителския колектив.

„Знам, че работата е много трудна и понякога прегаряте в желанието да постигате най-добри резултати. В никакъв момент обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с грубост към децата”, обърна се проф. Цоков към учителите.

Вече са предприети действия по разширяване на видеонаблюдението в цялото училище, а обвинената учителка е отправила молба приоритетно в нейната класна стая да бъдат поставени камери, за да се тушират всякакви бъдещи съмнения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата.

От своя страна Община Оряхово ще предложи психологическа подкрепа за детето. Такава вече е била предложена и от училището, както и възможността ученикът да бъде преместен в друга паралелка. Родителите до този момент обаче отказват.

Родители на първокласник изпратиха запис до bTV, на който се чуват обидни квалификации, викове и грубо отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са недопустими и настояват за намеса на отговорните институции.

На 19 февруари родителите предоставили записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неформална среда – в дома на директорката. Тя им обещала да вземе мерки, но след това последвали заплахи към родителите, че ще бъдат съдени, защото записите са незаконни.

Учителката е обидена от случилото се, но е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не вярват на него.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.