Седмицата започва с по-ниски сутрешни температури, но от утре температурите бързо тръгват нагоре, пише Дир. бг.
Преваляванията от сняг в някои места на Западна България не са съществени и в близките часове ще спрат. Днес облачността ще бъде значителна, намаляваща в следобедните часове. Съвсем слаби превалявания от дъжд и сняг са възможни до около обяд около планините на запад.
Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса. Ще духа слаб източен вятър, който в Източна България ще се ориентира от юг и югоизток и ще бъде до умерен.
През нощта вятърът в планините и източните райони ще бъде от юг, предимно слаб, а облачността ще бъде променлива. Без валежи.
Минималните температури утре ще са от минус 3 до плюс 2, а дневните ще се повишават и ще са от 8 до 13 градуса.
Повишението на температурите ще продължи в сряда. Минималните ще бъдат от около нула до 5 градуса, а дневните от 11 до 16 градуса.
В четвъртък ще бъде доста топло за сезона, с дневни температури от 14 до 19 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.
В петък през страната ще премине атмосферен фронт и главно над източните райони ще превали краткотраен дъжд. На места не е изключено да прегърми.
Дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса, оставайки високи за това време на годината.
В събота и неделя температурите отново ще се повишат и ще бъдат от 14 до около 19, на места в събота и  до 20 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.