Пролетни температури до 14 градуса ни очакват навръх Коледа – 25 декември, пише Дир.бг.
Времето през предстоящата коледна седмица ще се определя от област от високо налягане над Източна Европа. Над България то ще се задържи хладно и с разкъсана облачност, а в равнините – и мъгливо. Временни разкъсвания на облаците ще има над планинските райони и източната част от страната, а след четвъртък ще настъпи коренна промяна на времето, сочат данните на MeteoBalkans.
След застудяването, което ще обхване страната от понеденик до сряда, се очаква повишение на дневните температури от четвъртък.
В петък западният вятър ще се усили, особено над източните и планинските райони, а температурите ще се повишат и на места ще надминат 12-14°С.
В неделя с преориентирането на вятъра от североизток ще нахлува студен въздух и в източната половина от страната температурите ще се понижат.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.