Прокуратура ще извика на разпит като свидетел вътрешния министър Бойко Рашков, за да каже къде са отишли милионите по аферата „Хемус“. Това стана ясно по време на брифинг на Софийска градска прокуратура, посветен на движението на досъдебното производство за милионите, източени покрай строителството на магистралата, съобщи „Сега“.
Държавното обвинение не даде нови подробности за хода на делото, а шумно обяви как ще разпитва Рашков, защото в интервю за БНР преди няколко дни е казал, че за него не е тайна къде са отишли парите от аферата.
Според прокуратурата, Рашков е длъжен да се яви и да каже какво знае, още повече, че до този момент държавното обвинение не е било уведомено от МВР и в частност от ГДБОП за движението на 53 млн., за които е обвинен Борислав Колев.
Затова прокуратурата смята, че вътрешният министър разполага с важна информация, която ще бъде от полза на разследването.
Въпреки че дълго време не беше известно изобщо да работи по аферата „Хемус“ и стигна до скандал с МВР по въпроса, прокуратурата се опита да обясни, че всъщност тя е единствената, която прави нещо по разследването. Говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова натърти, че Борислав Колев е бил разпитан на 22 декември и пред съдия. Ден по-рано той бе разпитан и от прокурори, и то в присъствието на главния прокурор. С него е бил проведен и следствен експеримент. „В същото време той три пъти е отказвал да даде обяснение пред служителите на МВР и е изразил недоверие към ГДБОП“, твърди Петрова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.