От началото на месеца към медицинския екип на Вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ е привлечена на основен трудов договор д-р Снежина Райкова, утвърден специалист в областта на гастроентерологията. Това съобщиха от здравното заведение.

Д-р Райкова е възпитаник на Медицински университет – Плевен с придобити впоследствие две специалности – Обща медицина и Гастроентерология и квалификации по Конвенционална гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, Конвенционална ехография – абдоминална ехография и повърхностни структури, Абдоминална доплерова ехография, Интервенционална гастроинтестинална едноскопия.

Гастроентероложката има практически опит в болничното здравеопазване, натрупан във Вътрешно отделение на МБАЛ „Св. Иван Риелски“ – Горна Оряховица и в Отделението по гастроентерология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново.

Актуално Свищов припомня, че от началото на 2024 година МБАЛ – Свищов започна да поддържа своя страница в социалната мрежа фейсбук, където публикува актуална информация и новини от здравното заведение.