Великден не е просто празник. Той е ден за размисъл. Ден за благодарност – към Бог, към близките, към себе си. Това се казва в поздравлението за Великден на ректора на СА „Д. А. Ценов“, съобщиха от Висшето училище.

Уважаеми колеги, скъпи студенти,
Великденските празници винаги ни вълнуват с посланията  си  за силата и тържеството на живота, духа и вярата.
Великден не е просто празник. Той е ден за размисъл. Ден за благодарност – към Бог, към близките, към себе си. Затова Ви пожелавам здраве, вяра в по-доброто, което предстои, търпение и мъдрост.
Нека с отворени сърца да почерпим от чудото на Възкресението надежда и сила за своя път, по който да вървим с достойнство и вяра!
В този ден на тържеството на Живота, когато из цялото творение се разнася светлата и радостна вест за Христовото Възкресение, отново и отново съпреживяваме великия християнски урок по благородство, достойнство и човеколюбие.
Дълбоко съм убедена, че тази възраждаща сила, с цялата си мощ и благотворност засяга душите и сърцата на  всички нас, засяга цялата природа и предизвиква радост и възторг! Нека има светлина, любов и умиротворение за всички нас, да озарява нашите мисли, дела и надежди и ни води към един по-хубав и справедлив свят! Нека се радваме на Живота и да празнуваме Живота!

Светли празници! Честито Възкресение Христово!

Проф. д-р Марияна Божинова,
Ректор на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.