Предложенията за лого и постер на СУ „Николай Катранов“ спечелиха първите места в организираното за целта онлайн гласуване в шест европейски държави. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник – директор на гимназията, която и изказа благодарности на всички, които подкрепиха творбите на учениците.
Рисунките на учениците от V „а“ клас Александър Данаилов и Ния Калушкова събраха най-много гласове в надпреварата и бяха избрани съответно за лого и постер на международния проект ,,Възстановяване на нашия въглероден отпечатък”, по който учениците от този клас, заедно с учителите си Маргарита Петрова и Бистра Симеонова, ще работят в продължение на два месеца.
Проектът се изпълнява по програма „e-Twinning“, като в дейностите са включени още 22 училища от България, Турция, Румъния, Молдова, Азърбайджан и Словакия. Проектът е с екологична насоченост и цели да ангажира учителите, учениците и техните родители да подхождат отговорно към въздействието на човека върху природата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.