„Днес е денят на водораздела. ПП сме готови на правителство на малцинството“, заяви премиерът Кирил Петков, пише Дир.бг.
„Караджов поиска безпрецедентно увеличение на бюджета с 3,6 милиарда, което е безпрецедентно, бяха първите думи на премиера Кирил Петков.
Премиерът посочи и друга причина за неразбиирателството с „Има такъв народ“ – не се съгласили с намерението на ПП Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.
Кирил Петков беше категоричен, че сега вече веднага вътрешният министър ще бъде следващият председател на антикорупционната комисия.
„Ще има проблеми, но управление страната има и бюджетът ще мине“, заяви минута преди пресконференцията и вицепремиерът Даниел Лорер.
Повод за извънредния брифинг на ПП е напускането на коалицията от страна на ИТН малко по-рано днес, което обяви лидерът Слави Трифонов.
„Определено не бяхме подготвени в толкова важен момент за България“, заяви Лорер преди брифинга.
„Който не иска да е на масата, да го заяви ясно“, добави той.
Събитията, довели до разтуряне на коалицията, започнаха още предиобед, когато трима министри на ИТН напуснаха заседанието на МС заради несъгласие с проекта за актуализация на бюджета. Няколко часа по-късно и лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че напускат коалицията заради липсата на пари в държавата и предателството от страна на Кирил Петков и ПП по отношение на Македония.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.