Сдружение „БГ Бъди активен“ отличи община Свищов за участие в конкурс за Еко отговорна община на България. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.123

Грамота и благодарствено писмо за включването ѝ в конкурса „Еко отговорна община на България 2023“ получи община Свищов от екипа на Сдружение „БГ Бъди активен“ и неговия основател Ласка Ненова.

В благодарственото писмо към Общината е отправено приветствие за „вдъхновението, ентусиазма и креативността“, с които Община Свищов е подкрепила националната кампания за насърчаване на разделното събиране „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“, като се казва още:

„Поздравяваме Ви за старанието и желанието да направите #Промяната възможна във Вашата Община! Оценяваме професионализма и амбициите Ви в посока сформирането на едно по-отговорно към споделяната среда общество. Искрено се надяваме да продължим нашето партньорство в посока насърчаване екологичното мислене у малки и големи и заедно да продължим да мотивираме и даваме добрия пример на обществото.“.