В съседни домове живеели две различни семейства. Едните през цялото време спорели, карали се, а при другите винаги било тишина и взаимно разбирателство. Веднъж изгаряна от завист заради мира и хармонията у съседите, жената от първото семейство казала на съпруга си:
-Върви при комшиите тайно и разбери какво и как го правят, че у тях винаги всичко така добре върви, а у нас….
Отишъл мъжът тихо, скрил се зад храстите до оградата на своите съседи и започнал да наблюдава от прозореца какво се случва в дома им. Той видял, че жената мие пода в коридора на къщата. Но в кухнята се чул шум и тя захвърлила парцала, зарязала кофата с водата и се затичала навътре в къщата. През това време се прибрал съпругът и и в тъмнината на антрето не забелязал кофата, блъснал се в нея и водата се разляла. Като чула шума, жената бързо изтичала да види какво се случва и започнала да се извинява на съпруга си:
-Съжалявам, скъпи! Прости ми, не съобразих, аз съм виновна….
-Не,миличка, моя беше вината! Трябваше да светна лампата…! Ти ми прости !
Разстроил се мъжът от това което видял и чул у своите съседи, навел глава и се върнал обратно в къщи. А там жена му с нетърпение чакала и още от вратата го запитала:
-Какво стана, видя ли нещо?
-Да…..унило отвърнал мъжът.
-И какво ?- нетърпелива била жената да узнае каква е тайната на семейнато им щастие .
-Всичко разбрах!-тъжно отговорил мъжът…. У нас всички сме прави, а у тях всички са виновни!

А у вас как е ? Прави ли сте или виновни ?
Две от нещата на човека, които му пречат да бъде щастлив са: чувството, че ти винаги си прав и желанието на всяка цена ти да надделееш!

Фейсбук

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.