Градският парламент прие с 22 гласа “за”, трима “против” и четирима “въздържал се” Бюджет 2024 на Общината, проследи в пленарна зала Актуално Свищов.

170 хиляди лева, с които се купува автомобил за нуждите на общинската администрация станаха ябълката на раздора между кмет и съветници. Кметът Генчев обясни, че колата не се закупува за кмета, а ще се ползва от общинската администрация. Парите за автомобила са осигурени след като община Свищов е осъдила фирма по проект, реализиран през 2015 година.

В момента автопарка на Общината е изключително амортизиран и се харчат много средства за ремонти, коментира още кметът.

По време на дебата преди гласуването кметът представи подробно какво ще се прави през годината. При първоначален бюджет в размер на 47,1 милиона лева годината ще завърши с привлечени над 120 милиона лева. Така от Плана за възстановяване и устойчивост Свищов получава почти 30 милиона лева за саниране на жилищни блокове. По плана се получават почти 17 милиона за 9 одобрени други проекти на Общината. 17,8 милиона лева се получават от републиканския бюджет за готови и одобрени проекти. Договорени са и средства за други проекти – сред тях втория етап на ремонт на Стадион “Академик” и много други.

Съветниците гласуваха единодушно и новите заплати на кмета на община Свищов и на кметовете на кметства – подробности за тях ТУК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.