12-годишно момче пострада от токов удар снощи в ямболското село Завой, предаде БНТ.

При игра с други деца, то се качило на мачтов трафопост, когато през него преминала волтова дъга. Момчето е настанено в ямболската болница с външни изгаряния, в стабилно състояние и без опасност за живота.

  • „Детето към момента е добре. Има само външни изгаряния, които ще се излекуват без хирургическа намеса. Имало някаква игра с други деца. То се е покатерило по този мачтов трафопост и е минала волтова дъга през него и са се получили тези обгаряния. Трафопостът си е затворен, таблото, има си тази оградка, има поставени табели, че не трябва, но какво е предизвикало това качване, не мога да знам. Тук съсед се е намесил и е спасил детето“, обясни Жани Митева от кметството на село Завой.

Днес е направен оглед на трафопоста, за да се прецени какви допълнителни мерки за обезопасяване на съоръжението да бъдат предприети.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.