Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство в петък в 17 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Мандатът ще бъде връчен на най-голямата политическа сила в 49-ия парламент – ГЕРБ-СДС. Съгласно Конституцията те ще имат една седмица, за да върнат мандата – изпълнен или не.

Междувременно преговорите между некоалиционните партньори ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават пети ден, като все още не са известни резултатите. Днес в лаконичен коментар и двете страни заявиха, че разговорите са конструктивни и вървят добре.

На масата са сложени два документа – меморандумът на ПП-ДБ и коалиционното споразумение на ГЕРБ-СДС. Засега не е ясно дали и какви промени ще има в състава на Министерския съвет.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.