Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи, тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация и социално-икономическа и продоволствена криза, породени от войната в Украйна. Парламентарнопредставените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление.
Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод изтеглянето на министрите на „Има такъв народ“ от правителството преди да открие организираната от Dir.bg и 3E-news международна конференция Green Transition 2022: „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“.
По думите му, докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса.
„Да устои ветото за Република Северна Македония в съответствие с рамката, приета на Консултативния съвет за национална сигурност. И да осигури функционирането на държавата“, добави още държавният глава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.