С изключения на днешния ден, когато ще бъде малко по-хладно, през повечето дни до края на седмицата отново ще се радваме на пролетни температури, понякога около и дори над 20 градуса, пише Дир. бг.
Днес ще бъде много ветровито, с умерен и силен вятър от северозапад и променлива облачност.
Дневните температури в повечето места ще са в интервала от 9 до 14 градуса, малко по-ниски по високите полета и в североизточните райони.
През нощта облачността временно ще се увеличи и ще бъде значителна, висока и средна. Ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса.
Утре през деня повече облаци ще има на север. Остава ветровито, с умерен , в Дунавската равнина временно силен западен вятър. Температурите ще достигнат 16 до около 21 градуса.
В по-голямата част от Европа, както и у нас на Балканите, температурите са малко или повече над обичайните за февруари. По-хладно, на места с превалявания, е в централните части и на изток, а по-топло – по Средиземноморието.
Най-топло ще остане на Балканския полуостров, където на много места ще имаме температури, обичайни за края на април и началото на май – около и над 20 градуса.
В сряда у нас вятърът от северозапад ще спира, а по-късно привечер ще се ориентира от изток-североизток.
Температурите ще се понижат слабо, но ще останат много над обичайните за периода.
В четвъртък и петък ще бъде малко по-хладно, с температури предимно от около 10 до 15 градуса.
Ново затопляне, с температури на места около и над 20 градуса, ни очаква в събота и неделя. Облачността ще бъде предимно средна и висока, а вятърът ще бъде от юг и ще се усилва – на изток и северно от планините силен, възможно и бурен. Повече подробности очаквайте в следващите ни прогнози.
През тази седмица съществени валежи у нас не се очакват.