Кузман Илиев – докторант и лектор в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, е новият председател на Съюза за стопанска инициатива, съобщиха от пресцентъра на Висшето училище. Решението бе взето единодушно по време на Общото събрание на организацията. Той поема поста от Васка Бакларова, която оглавяваше Съюза до момента.

ССИ е национално представителна организация на работодателите от 1993 год. и според последни данни на Националния осигурителен институт, представлява над 10 500 предприятия с над 120 000 заети в тях, 66 браншови и 103 общински организации на територията на цялата страна.

Кузман Илиев е бизнес консултант, икономически и политически анализатор, продуцент. Към настоящия момент е докторант към катедра „Финанси и кредит” в Свищовската академия. Темата на докторската му дисертация е в областта на банковото дело, паричната теория и финансовата икономика. Води лекции пред студенти по дисциплината „Теория на парите”. Кузман Илиев е възпитаник на 9-а френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, София. В студентските си години е избран за „Студент на годината” на НБУ, печели и престижната стипендия „Чарлз Мозер”. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция. През 2018 година получава награда за телевизионна журналистика „Свети Влас”. Автор и бивш водещ на редица телевизионни предавания, като последните му проекти са „Boom and Bust” по Bloomberg TV Bulgaria и „Плюс-Минус” по Нова телевизия. Съосновател и изпълнителен директор на продуцентска къща Cadre. Aвтор на книгите „Кой контролира парите ни?” и „България може сама”.

„Винаги съм стоял на страната на малкия и средния бизнес, а тук ССИ има ключова роля. Без да се делим на малки и големи – ясно е, че малкият няма тази армия от топ юристи и счетоводители, той реално обаче е гръбнакът на икономиката ни. С въвличането на самия бизнес в процеса на очертаването на проблеми и предлагането на решения, смятам, че можем да ги поставим на дневен ред. Вие, представителите на бизнеса, създавате стойността, която властта разпределя впоследствие. В условията на затихваща икономиката трябва да Ви пазим, защото от Вас зависи България да премине благополучно през сътресенията”, категоричен е новият председател на Съюза за стопанска инициатива.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.