На среща с Националното сдружение на общините премиерът Кирил Петков гарантира, че ако корупцията бъде изкоренена, икономическият растеж у нас ще достигне 7%. Той обяви, че българската икономика е постигнала 4.5% растеж, въпреки кризата, съобщи БНТ.
Очакването му е този показател да се подобри, когато пристигнат парите по линия на европейските оперативни програми и Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства, по думите на премиера, са общо 48 милиарда, но не уточни дали лева или евро.
Според Кирил Петков, ако средствата бъдат изразходвани правилно, България може да се превърне в съвсем различно място. А на представителите на местната власт обеща, че няма да ги дели по пратийна принадежност.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.