„Пожелавам на всички през 2023 г. много здраве, щастие и успехи! Мир и благоденствие за Свищов и страната ни!“, е водещото заглавие на „Дунавско дело“ за брой 49 – 50. Под заглавието е поздравлението на кмета Генчев за празниците.
На първа страница на изданието, което се печата под егидата на Общински съвет е поздравлението и на неговия председател Кристиян Кирилов. За своите читатели вестникът публикува и календар за 2023 година.
Поздравление към читателите е водещия материал в „Дунавска зора“. Изданието пожелава на читателите си 2023 година да бъде богата на здраве, сбъднати мечти и повече детски усмивки. На първа страница на изданието, което пък е под егидата на негово величество читателя са анонсирани поздравленията на кмета и председателя на местния парламент към жителите на Свищов. Друг акцент от вестника е, че Министерството на младежта и спорта осигурява 450 хиляди лева за първия етап от модернизацията на спортна база Академик Свищов.
Освен множеството поздравления от фирми и партии от страниците на двете издания става ясно, че ще са отново на вестникарските будки през януари 2023 година.