„Такса „Битови отпадъци“ без промяна през 2023 година“ е водещото заглавие на брой първи за 2023 година на „Дунавско дело“. 13,26 промила е налога, а план-сметката остава 3 318 009 лева, уточнява изданието.
„Отпускат 32 хиляди лева за закупуване на автомобил“ е друг акцент в изданието, което се печата под егидата на Общински съвет – Свищов. От дописката става ясно, че возилото е за нуждите на социалния патронаж.
„Фонд „Социална закрила“ ше финансира Общината за закупуване на нов автомобил за предоставяне на топъл обяд по домовете“ е водещото заглавие в другия вестник – „Дунавска зора“.
„Стотици граждани и гости на Свищов посрещнаха Нова година на централния площад“ пише още изданието, излизащо под егидата на Негово величество читателя. Вестникът съобщава, че Иван Шопов от Северна Македония е лауреат на наградата за къс хумористичен разказ на името на Щастливеца.
И двата вестника не пропускат да разкажат за утрешния празник Богоявление. Обща тема за изданията е и определената от 7-членна комисия Топ 10 на Спортист на община Свищов за 2022 година.