„Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в тържествата, посметени на Щастливеца“ е водещото заглавие на вестник „Дунавско дело“. Темата за 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов продължава и на вътрешните страници, където читателят ще намери информация за проявите, които бяха през миналата седмица.
„Кандидатстваме за над 1,1 млн. лв. с проект за енергийна ефективност“ е друго заглавие от изданието, излизащо под егидата на ОбС-Свищов. Вестникът препечатва информация на Актуално Свищов от 13 януари за извънредното заседание на местния парламент, което се проведе във вторник.
„Благодарим Ви, Кмете“ е друг акцент от местния седмичник. „Живеем в ДСХ „Мария Луиза“, грижат се за нас прекрасно“ – е също заглавие от изданието под егидата на ОбС-Свищов.
„Общоградско поклонение през Паметника на Алеко Константинов бе кулминацията на „Алековите празници“ е водещото заглавие в другия свищовски вестник – „Дунавска зора“. И изданието излизащо под егидата на негово величество читателя отделя обширно място на проявите по повод 160 години от рождението на Щастливеца. Един от тези акценти – „Вицепрезидентът Илияна Йотова в Свищов: Зад критичното око на Алеко Константинов се крие голямата му любов към българския народ и България“.
„Жителите на общината вече могат да заплащат местните данъци“ е друг акцент от вестника. На неговите страници може да научите, че „Няколко сезона се сменят до края на месеца“. Прогнозата на вестника е, че усещане за зима ще има след 20 януари. Дали това е така ще разберем всички още утре…