„Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев направи отчет за извършената дейност през 2021 и 2022 година“ е водещото заглавие в брой 46 на „Дунавско дело“. Материалът проследява кметския отчет направен преди седмица в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. От изданието излизащо под егидата на Общински съвет – Свищов, обещават на читателите си в следващия брой, да публикуват отчета.
„Кметът д-р Генчо Генчев поздрави младежите от „Институт Перспективи“ е друг акцент в броя на общинското издание. Материалът разказва за работна среща на градоначалника в Гербовата зала.
„Общината кандидатства за изграждане на Младежки център в Свищов“ е водещото заглавие в „Дунавска зора“ в брой 45. За предложението съобщихме на 13 ноември като изданието, излизащо под егидата на негово величество читателя, отразява факта, че е гласувано и в пленарна зала. Читателите са информирани и за получения от Общината Европейски етикет на Съвета на Европа за качествено местно управление.
Цяла втора страница изданието отделя на отчета на кмета Генчев, като също обещава на читателите си в следващия брой подробности за събитието.