С фалстарт стартира пролетния полусезон свищовския Академик, падайки тежко в гостуването на местния „Вихър“ (Славяново) с 0:4, съобщи официалната страница на „студентите“ в социалната мрежа.
Първата възможност в мача се откри пред нашите футболисти, когато Димитър Костадинов излезе на добра позиция, но защитник успя да го натисне в последния момент и да предотврати опасността пред вратата на „Вихър“. И когато този проблясък в играта на „студентите“ даде надежда за нещо по-добро в този мач, се стигна до ъглов удар за домакините, след който топката бе „плъзната“ към задна греда и непокритият Жюлиен Бенков откри резултата в 15-та минута, в полза на домакините. Останаха съмнения дали топката премина гол линията, но въпреки това страничният съдия посочи на главния, че това е факт.
Само 3 минути по-късно след нова атака на домакините, играч на „Вихър“ падна в наказателното поле на „Академик“ и съдията, който се представи колебливо в този мач, не се поколеба да даде дузпа. Последваха бурни протести от страна на футболистите на „Академик“, за решението да се даде дузпа, но това не доведе до нищо.
Десет минути след това, всичко в мача бе решено, когато след хубава атака по левия фланг на „Вихър“, последва центриране успоредно на гол линията, засечено от Цветан Петров за 3:0. Така и завърши първото полувреме.
Видимо по-добре подготвени физически, свищовските футболисти започнаха второто полувреме с мисъл за атака и по-добро представяне в мача. Последваха хубави атаки, а владеенето на топката бе в полза на „Академик“ в дълги периоди от втората част. Но въпреки пропуските на Лино Маринов и Димитър Костадинов, се стигна до един ъглов удар за „Вихър“, когато Кристиян Григоров фиксира крайното 4:0, след като се извиси над всички в 77-ма минута и за втори път в мача отбеляза гол. Това бе и последното по-интересно положение в мача, завършил със загуба за „Академик“ с 0:4.
Въпреки тежката загуба, можем да отбележим по-комбинативната игра на „Академик“ и желанието на момчетата да се раздадат до последно на терена. Младостта и добрата физическа подготовка неминуемо ще доведат до положителни резултати в бъдеще и надеждите са насочени още към следващия домакински мач следващата събота, когато „студентите“ посрещат коравия тим на „Локомотив“ (Мездра).
Вместо коментар: Стадиони като този на „Вихър“, приличащи на селски разорани ниви, твърди и без тревно покритие нямат място във футбола. БФС трябва да изисква или предостави условия за нормално протичане на футболните срещи. В Славяново футболист на домакините претърпя контузия и е въпрос на време на друга, ако не се вземат мерки за подобряване на тревната настилка.
Също прави впечатление, че двама-трима съдии винаги свирят домакинските мачове на „Вихър“ и дават едно „рамо“ на такива отбори със свиренето на несъществуващи дузпи, което се случва във втори пореден мач на домакините. Актуално Свищов е за една спортменска игра и справедливо съдийство, на добри условия.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.