Община Свищов организира публично представяне на проекта за развитие на Дунавски индустриален технологичен парк, което ще се състои на 11 септември 2023 г. (понеделник) от 17.00 ч., в салона на свищовското читалище. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Участие в представянето на дейностите по проекта ще вземат кмета Генчо Генчев и част от екипа по разработването му: Йорданка Димитрова – ръководител, Светослав Кьосев – зам.-председател на Двустранната търговска камара България – Румъния, Ивайло Асенов, Бойко Милев, проф. д-р инж. Фантина Рангелова. Специално за случая се очаква да пристигне и президентът на турската компания IDEArc Емрах Ердем Озлу.

Срещата има за цел да запознае широката общественост с приключилите до момента дейности, свързани с подготовката на стратегически документи, осъществени партньорства, реализирани процедури, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона до самото й финализиране.

Ще бъде представена и 3D визуализация на Индустриалния парк, разработена от международен екип – български и турски специалисти, лидери в проектирането и изграждането на подобни проекти.

Срещата ще се състои при отворени врати за граждани и медии, желаещите да получат повече информация.