Кметът на Свищов Генчо Генчев и целият екип по развитие на индустриалната зона взеха участие във форум на тема „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

По покана на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев взе участие във форум на тема „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“, организирана от Министерството на иновациите и растежа.
Организираната сеща на кметовете и областните управители, в която взе участие целият екип на Община Свищов по развитие на индустриалната зона, се проведе на 10 април в София Тех Парк и бе свикана във връзка с новата процедура за развитие на индустриалните зони в страната, която ще се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост по линия на МИР.
Официални лица на събитието бяха Атанас Пеканов – вицепремиер по управление на европейските средства и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев.
На срещата бяха представени възможностите за финансиране до края на годината по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 и Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ – 2021-2027. Бяха посочени също инструментите за икономически растеж, чрез представяне на предстоящата през м. април мярка за индустриалните зони и паркове, и бе направено обобщаване на финансовите инструменти в подкрепа на общините за настоящия програмен период.