Днес  се проведе организираната от община Свищов съвместно с отдел „Образование“ и със съдействието на всички училища от нашата община, „Панорама на образованието – Свищов 2023″. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Форумът осигури на седмокласниците и техните родители  информация  за широкия спектър от възможности за обучение след седми клас в образователните институции на територията на общината.
Събитието уважиха  кметът Генчо Генчев, зам.-кметът Анелия Димитрова – заместник кмет и др.
Приветствие към присъстващите седмокласници отправи  Анелия Димитрова, която подчерта, че  кандидатстването след седми клас е много отговорен и важен процес за всички участници в него- ученици, родители и учители и обърна внимание върху държавния план- прием, който за училищата на територията на общината за учебната 2023/2024 година  включва богата гама от  специалности и е съобразен със законовите изисквания, новостите и насоките на Министерство на образованието и науката.
Кратки изложения за предлаганите профили и професии, които са включени в държавния план прием за учебната 2023/2024 година представиха Цветанка Кирова-директор на СУ „Димитър Благоев“, Христина Борисова – замесник-директор на СУ „Николай Катранов“, Мариана Маркова – директор на СУ „Цветан Радославов“, Лиляна Димитрова – директор на ПДТГ „Д. Хадживасилев“ и Веска Николова-директор на СПГ „Алеко Константинов“.
Доброто настроение създадоха майсторските изпълнения на Александър Киров, победител в множество конкурси за млади китаристи.
В края на официалната част на  събитието, седмокласниците бяха поканени да посетят информационните щандове на всички училища, на които, от първо лице, да получат необходимата им информация за предлаганите специалности.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.