Представители на общинското ръководство и екипът на ДЦДУ – гр. Свищов взеха участие в Международна конференция „Подкрепа и партньорство в приобщаването“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината
Анелия Димитрова – зам. кмет на община Свищов, Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ и екипът на ДЦДУ взеха участие в Международна конференция „Подкрепа и партньорство в приобщаването“.
Събитието бе организирано от Фондация „Карин дом“, гр. Варна, като в рамките на четири дискусионни панела бяха представени политики и практики в приобщаването на деца със специални потребности от страна на домакините, СУ „Св. Климент Охридски“, ЦСОП – гр. Варна, родители на деца със СП, Център „Хелтикс“ – гр. София и Дневен център за деца с увреждания, гр. Свищов. Гост – лектори на събитието бяха представители от Белгия, Португалия, Италия, Норвегия и Исландия.
Директорът на ДЦДУ – Свищов – Теменужка Тодорова представи пред международната аудитория пренесените модели и подходи в работата на социалната услуга в Свищов – резултат от целенасочена общинска политика за развитие на Центъра и усвоени световни практики от страна на специалистите през дългогодишното партньорство с Фондация „Карин дом“. Изключителен интерес предизвика модерната, структурирана и визуализирана терапевтична среда на Центъра; обзавеждане и оборудване, предоставящо множество възможности за развитие на децата.
„Материалната база и специализирано оборудване са много важни и значими, за да се отговори адекватно на конкретните нужди на всяко едно дете. Без достатъчно площ и подходящи условия, не могат да се очакват резултати. В тази връзка нашият екип има безрезервна подкрепа от страна на общинското ръководство – всяка идея за развитие на екипа е споделена отговорност от страна на община Свищов“ – сподели Тодорова в своето представяне.
Всички гости имаха възможност да посетят и разгледат новата сграда на Фондация „Карин дом”. Специално построена за нуждите на терапевтичния център, тя предоставя множество възможности за децата и семействата. Анелия Димитрова поднесе символичен подарък на домакините с благодарност за успешното партньорство и пожелания за все повече реализирани проекти в името на детското развитие и благополучие.