Учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ демонстрираха теоретична подготовка, практически умения и компетентности, придобити в гимназията и защитени на регионални и национални състезания, на които заеха призови места. Събитието се проведе в Къщата-музей „Алеко Константинов“ и бе уважено от много граждани, родители и бъдещи наши ученици.
Да демонстрират формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества като комуникативност, трудова дисциплина и етика и работа в екип, водещите Мария и Йовилина представиха всички изучавани професии, отличени на национално ниво. В състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“ победителите от нашето училище Даниел Маринов и Виолета Борисова демонстрираха функционалностите на изработените от тях изделия под ръководството на инж. Пламен Енчев, инж. Детелина Иванова и инж. Милен Игнатов. В курортен комплекс Албена на национално ниво бяха отличени Теодора Людмилова в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и Магдалена Каракашева в категория „Най-добър млад сервитьор“ с ръководители Светослава Йорданова и Ивелина Енчева.
На Национално състезание „Млади таланти в модата“ в Ямбол бяхме представени от Беатрис Бисерова, категория „Сръчни ръце“, Мариела Йорданова – „Модно ревю“ и Ванеса Саидова – „Художествена скица“. Ръководител на отбора бе инж. Минко Николов. Събитието продължи с модно ревю на класиралите се две поредни години и изработени след това модели. За стайлинга на моделите – прическа и грим, се погрижиха младежите от клуб „Фризьорство“ с ръководител Елена Димитрова и клуб „Гримьорство“ с ръководител Соня Заранкова. На Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“ в Хасково, категория „Стилни мебели“ Стоян Йорданов, Радослав Калушков и Атанас Каишев с ръководител Николай Николаев, представиха изработения от тях скрин-трансформърс и две барокови нощни шкафчета. Технически университет – Варна бе домакин на Национално средношколско събитие „Енергетиката и ние“, в което взе участие Николай Дойков с преносим апарат за точково заваряване под ръководството на инж. Анатолий Парашкевов. В Националния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Бургас нашата гимназия бе представена от Денис Велиев, Ивайло Ангелов и Селим Елвер с ръководител Тони Вързалов.
Представянето на професиите бе съпроводено с великолепното изпълнение на български и световни хитове от Симона Стефанова и Николай Кирилов.
„Днес имах удоволствието да бъда гост на събитието, организирано от СПГ „Алеко Константинов“. Впечатлена съм от професионализма на учителите, от високите постижения на техните ученици и от добрата им симбиоза. Благодаря, че оправдахте кредита на доверие, което заявих, когато моите деца станаха ваши възпитаници.“ – бяха думите на Ася Ванева, родител на двама наши ученици – Мария и Владимир. Обратната връзка с родителите е много важна за нас, защото ние даваме на нашите ученици знания и умения, а те ни се отплащат с много поводи за гордост!
Успехът на възпитаниците на гимназията ни в националните състезания са показател за качеството на професионалното образование, предлагано от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, а то е гарант за едно успешно бъдеще.
Благодарим на всички родители и общественици, които вярват, че сме едно училище с възможности!
Ценка ПЕТКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.