Пред невероятна публика и атмосфера играха Академик – Локомотив (Горна Оряховица) в първата среща за пролетния полусезон. Около две хиляди души бяха на стадиона в Свищов, а мерките за сигурност бяха засилени.

На терена, момчетата започнаха мотивирано и в първите 20 минути вече имаха две възможности да поведат в резултата. Но малшанс в последната фаза ги лиши от така желания гол. Постепенно гостите вкараха мача в техния план и с много накъсвания на играта, фаулове и лежане по терена убиха темпото.

Може и напрежението в свищовските момчета да отбележат на всяка цена оказваше влияние с отброяването на минутите.

Второто полувреме се игра малко футбол, а на моменти се стигаше и до грозни сцени на терена, предизвикани от гостите. Единствения гол падна в 56-та минута, когато странично хвърляне, което трябваше да е в полза на „студентите“ бе отсъдено за гостите и бързо изпълнено. След двойно топката стигна до нападателя на гостите, който от близка дистанция разстреля свищовския вратар.

Въпреки усилията на „студентите“ да се върнат в мача и направените офанзивни смени, резултатът така и не бе променен до края.

Така горнооряховските железничари са вече почти недостижими на върха, а Георги Онов записа първа загуба в официален мач.

Пред отбора предстои битка за купата на Аматьорската лига. “Призоваваме феновете да продължават с пламенната си подкрепа и да заповядат отново да подкрепим момчетата”, коментира след мача Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.