Правителството предоставя бутилирана вода за питейни нужди за преодоляване на последиците от обявеното бедствено положение на територията на селата Червена, Горна Студена и Александрово. Това съобщиха от правителствения пресцентър.

Министерският съвет прие Решение за освобождаване с възстановяване и предоставяне на освободени държавни резерви от бутилирана вода за питейни нужди по искане на кмета на община Свищов за преодоляване на последиците от обявено бедствено положение на територията на с. Червена, с. Горна Студена и с. Александрово, решиха днес министрите.

Безвъзмездното предоставяне на количествата питейна вода ще способства за обезпечаване нуждите на населението на трите населени места и за преодоляване на последиците от обявеното бедствено положение на тяхната територия.

Актуално Свищов припомня, че на 24 юли със заповед на кмета Генчев бедствено положение за неопределено време бе обявено в трите селища. Подобно бе обявено на 21 юли в Овча могила. И за четирите населени места причината е лоши довеждащи водопроводи.