„Коалицията, която избра Вежди Рашидов е реваншът на статуквото срещу опитите за промяна. Но и коалицията, която стои срещу това не е коалицията на промяната, а е коалицията на войната“
Това заяви лидерът на „Изправи се.БГ” Мая Манолова във Варна по повод избора на председател на Народното събрание и възможностите за следващо управление, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на формацията.
Според Манолова Корнелия Нинова е готова да участва във всяка от тези коалиции, която би ѝ гарантирала участие във властта, да трудоустрои апарата си и да се задържи начело на нейната партия.
„Правителство, избрано от коалицията, която избра Вежди Рашидов ще е пагубно за България“ беше категорична Мая Манолова, защото по думите ѝ това е предателство към вота и на малкото избиратели, които отидоха да гласуват този месец.
Манолова подчерта, че парламентарните партии се интересуват единствено как да си осигурят служебен аванс на служебните избори като Нинова още първия ден на парламента внесе промени в Изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини. А ГЕРБ вместо да изпълнят обещанието си за таван на цената на бензина и дизела предлагат повишаване на данъците и митата върху руския петрол, което може да е справедливо, но не е решението на проблемите на българските граждани. От Демократична България предлагат промени в търговския закон и разбира се темата за Украйна обратно в парламента.
По думите на Манолова през това време грижата за обикновените хора липса. Тя призова отново за таван на цената на бензина и дизела до 2,50лв, драстично повишаване на доходите с минимална заплата равна на издръжката на живот – поне 1260лв, повишаване на заплатите в публичния сектор, преизчисляване на пенсиите, които отново бяха измамени. От гражданската платформа поискаха още таван на цените на основни хранителни стоки
Мая Манолова поздрави Кабинета за решението да се откажат от въвеждане на две цени за електроенергията, които иха увеличили значително цената на тока за гражданите. Вместо това тя настоя цялото вътрешно потребление у нас да премине на регулирания пазар като на борсата за ток да се търгува с огромните печалби единствено електричеството за износ.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.