Новини с добавена стойност е неделен радиобюлетин, който пръска знание и печал.
***
…Ние се носим в простора като небесен комбайн, като редосеялка и като пръскачка по небосвода син. Комбайнааа, пръскачка…Ой! И пръскаме ли, пръскаме нашите животворни субстанции.

В синевината на небесните простори
ний пръскаме вълшебните разтвори…
Ех!

Така някакси поетично и селскостопански я караме тия дни, защото забелязахме повишени нива на тревога в населението.
Хората забелязали, че ги пръскаме от небето и се притеснили, че нещо лошо ще им направим.
Спокойно, скъпи съучастници, няма нищо страшно, всичко е за добро. Аз лично приготвям субстанциите, лично ги разпръсквам от небето и гарантирам, че всички препарати са клинично чисти и благотворни. Нещо като манната небесна, с която се хранили евреите, докато се лутали из пустинята.
Сега например особено гъсто съм обработил с моите препарати атмосферата над село София, защото искам да въздействам положително на националната ферма за политически добитък – парламента. Искам най-после да се състави правителство, което да съчетае полезното с благородното и да укроти народа, че в небето всичко е спокойно.
И стига толкова избори и служебни кабинети, тука го обърнахме на полупрезидентска служебна република. Сигурно и на Румен Радев му омръзна да реди кабинети като някакъв шеф-екзекутор на офиса или chief executive officer. Като президента на Съединените щати, който е началник на екзекутивната, сиреч изпълнителната власт.
И в Щатите пак долу-горе практично са я наредили, така че президентът може да безчинства не повече от 8 години. След което го сменят с друг, защото са преценили, че с времето на тая висока позиция се полудява. А в Русия и азиатските президентски хаганати властта не само че е еднолично самодържавна, ами президентите стоят на високите си постове пожизнено или докато не оплескат нещата като Путин в Украйна.
Когато човек стои във висините дълго време, диша разреден въздух и няма кой да го напръска с освежаващи мозъка субстанции, идват му на акъла глупави опустошителни идеи като да унищожи няколкостотин хиляди човека и да разруши съседната държава, без дори да може да я завладее.
Разбира се, и американските президенти правят глупости, но след Виетнам са си взели някои поуки и от агресията им страдат предимно други народи.
А от руската агресия страдат народите на Украйна, ала страдат и народите на руската федерация, че и самата федерация.
Ето това е непоносимо за русофила в мен – че тази война може да съсипе Русия.
Човекофилът и българофилът в мен обаче още повече се притесняват от ядрения шантаж на Путин, защото една ядрена война може да ни провали опитите да съставим редовен кабинет.
България все пак се води парламентарна република, а не служебна и полупрезидентска.
Искаме достатъчно време и пространство за Бойко Борисов – да събере смелите рицари около кръглата маса като един Крал Артур от Банкя и да намерим формулата за национално съгласие.
Потенциалните партньори обаче се дърпат от ГЕРБ, защото с кожата си усещат, че взаимодействието с Борисов може да им причини бърза, ала болезнена политическа смърт. По-бърза и от атомната бомба.
Аз обаче призовавам всички към решително действие – бързайте, за да не ви изпревари Путин, ако реши да удари Алла Пугачова със стратегическо ядрено оръжие.

Дори да гръмне атомната бомба
и да избухне цял Армагедон,
танцувайте, приятели, кизомба
за дружна песен, братя, дайте тон!
Г-н Балев,
Из „Политически НЕкоректно“ по БНР с водещ Силвия Великова
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.