Сравняват старата столица с Южна Италия.
Снимки с опънат простир между два блока в центъра на Велико Търново разбуниха страстите в социалните мрежи. Тази гледка е в центъра, срамно е, мислех, че се борихме за културна столица на Европа, твърди авторът на фотографиите, пише вестник „Борба”.
Доста от коментиращите подкрепят мнението му, но друга част от великотърновци считат, че в града има много по-сериозни проблеми от прането.
„Културна столица? Сериозно? И един въпрос – с тази публикация се надявате да накарате хората, живеещи там, да спрат да простират ли? Или да си построят големи тераси? Снимайте мизерията и боклуците на хората, а не чистото им пране. Естетически не е ОК – факт, но като е място, с което разполагат единствено хората от блока, защо изобщо трябва да им се месим или да им се подиграваме? Ние нямаме работа там, това е тяхното пространство зад блока. Не е като да са опънали пране пред Съда или Общината“, споделя друг великотърновец.
Много от коментиращите сравняват старата столица с Южна Италия, където подобни гледки са ежедневие. Там буквално има мрежа от опънати въжета с разноцветни дрехи, а в дискусията се включи и бившият народен представител Станислав Стоянов.
„Чета и се удивлявам на логиката на коментиращите. Значи, ако нямаш пари да си издържаш децата, тогава си длъжен да си простреш гащите пред целия квартал и хората трябва да проявят разбиране. Щом ви харесва, дайте да го вкараме в закон! Да се опънат простири към паметника „Майка България“, към Царевец, над главната улица… Въпреки че имам тераса, изпраните ми дрехи и бельото си ги простираме на сгъваем простир (който струва 5 – 10 лв.) в една от стаите. Въпрос на култура! Не на бедност или заможност“, твърди Станислав Стоянов.
Въпреки това болшинството от мненията са, че във Велико Търново има много по-сериозни теми за разговор от прането. Особено когато става въпрос за инфраструктурата на града.
„Целият град разкопан, движението с МПС е трудно, какво ви пречи прането? Понеже всичко друго ни е по конец. Ние в центъра едва дишаме, вече втори месец облаци от пясък и пръст, да простираш навън изобщо не е ОК. Фирмата, която извършва ремонта, на всички празнични и почивни дни почива, нищо че хиляди се мъчат. Трябва да се работи бавно и качествено“, е още един от коментарите.
Сн.: Николай ШЕРБЕТОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.