ПП връщат мандата след час при президента, съобщи в НС Асен Василев, придружаван от Кирил Петков и Никола Минчев. Успели да си осигурят само 117 депутати, които да ги подкрепят.
Той призна пред медиите, че не са успели да намерят необходимата подкрепа и затова ще уведомят президента, че няма да правят опит за сформиране на правителство.
„Ще върнем мандата неизпълнен. За съжаление, не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата, съдебната реформа, работата, която имаме да свършим до края на годината. И най-вече това, което заложихме, идвайки на власт, а именно – да няма корупция, държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях“, каза Василев.
„В този парламент успяхме да стигнем до 117 депутати“, призна той, като изрази надежда в следващия ПП да намери още четирима до 121.
„Надяваме се при едни следващи избори допълнителните 4 депутати да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме тези си намерения“, каза кандидатът за премиер на ПП, който ще върне празна папка на президента Румен Радев.
Василев не каза кои са народните представители, които са се присъединили към бившите парламентаристи от ИТН, шестима на брой.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.