От „Продължаваме промяната“ обявиха, че няма да подкрепят правителство с третия мандат на БСП, става ясно от публикация на официалния сайт на партията. Освен това започват преговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и други формации за общо явяване на бъдещи избори.
Решенията са взети на Националния съвет на партията.
„Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи.
Националният съвет на Продължаваме Промяната излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, но да подкрепи националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили“, посочват от ПП в позиция на сайта си.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.