За мен това, което Денков направи преди малко е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори. Това беше грубо прекрачване на правомощията на премиер на републиката.

България не е влязла във война. Тя не е нападната. Атомната централа е наред. Защо, тогава, този сламен човек се обръща извънредно, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия? С какво спешно и касаещо държавността ни занимава излъчения за министър председател на всички българи?

С нищо. С тясно партийната нужда на ПП-ДБ да отговарят на ГЕРБ, да им прехвърлят вината за изборите и, за пореден път, да се надцакат. Ама акад. Денков – това са си ваши, партийни нужди и цели, а не нещо, което заслужава извънредно обръщение на премиера на републиката пред целия народ.

Цялата сага с разтурването на Сглобката започна, когато ПП-ДБ настояха да вземат поста външен министър, за да имат – по собствените им думи, чисто партиен излаз към Европа. Същата сага завършва с употребата на поста премиер и обръщението му към целия народ за също толкова дребни, чисто партийни цели.

Тези хора са най-жалкото подобие на държавници в новата ни история. Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е никога, ама никога повече да не се докопат до власт. Всяка управленска конфигурация, която изключва ППДБ или друга производна на „демократичната общност“ партия е за предпочитане.
Кристиян ШКВАРЕК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.