Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е пред ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Пет формации влизат в Народното събрание, като има възможност да станат шест, тъй като „Има такъв народ“ (ИТН) е на ръба на 4-процентната бариера. Това сочи екзитпол към 19 часа на „Галъп интернешънъл болкан“ – социологическата агенция, който е партньор на БНР на изборите.

Данните на „Галъп“ сочат, че към 19 часа до урните са отишли 35,1% от избирателите.

Екзитполът показва, че ПП-ДБ получават 25,3% от гласовете. Следват: ГЕРБ-СДС – 24,7%, „Възраждане“ – 14,2%, ДПС – 13,1%, БСП -9,9% и ИТН – 4%.

Под бариерата от 4% за влизане в Народното събрание остават „Български възход“ с 2,7%, „Левицата“ – 2,4%, НДСВ – 0,5%, като за други формации са гласували общо 3,2%.

Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 3,8% от отишлите до урните избиратели, сочат още данните от екзитпола на „Галъп“, който не отчита гласуването в чужбина.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.