Германски пожарникари съобщиха официално, че са освободили „несговорчива“ катерица, която се е заклещила в капак на улична шахта в Западна Германия, предаде АП, цитирана от Нова ТВ. От пожарната служба в Дортмунд информираха, че пешеходка е подала сигнал за бедстващата катерица в понеделник следобед, след като забелязала главата ѝ да наднича от дупка на пътя. Жената я покрила с шал, за да я успокои, преди да се обади за помощ.
Пристигналият на място екип от пожарникари внимателно отстранил капака на шахтата и се опитал да освободи гризача. „Това се оказа доста сложно, тъй като катерицата изобщо не съдействаше“, обясниха от пожарната. След допълнителни опити екипът успял да извади животното невредимо и то изчезнало на близкото дърво.
Пожарникарите от Дортмунд имат известен опит в спасяването на заклещени катерици. През 2019 г. подобно спасяване на катерица също привлече международно внимание.  „Не можа да се установи дали това е същата катерица, която трябваше да бъде спасена от идентична ситуация преди четири години“, се казва в изявлението на пожарната служба.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.