Пламъци са обхванали влака София-Варна, сигнализират пътници в социалните мрежи. Пламъците се виждат и от автомагистрала „Хемус“.
„Продължава да гори влакът София-Варна, който тръгна в 13.30 от София за Варна“, написа около 20 ч. Петя Кирилова във Фейсбук и публикува видео от пожара.
Тя уточнява в коментарите, че се намират на около километър от Каспичан.
„Всички сме добре – 30-25 души. Пожарната веднага дойде“, пише още Кирилова.
Малко по-късно тя уточни още, че вече гори цялата композиция.
„Бърз влак №2613 (София 13:15 – Варна 20:55) престоява в гара Каспичан поради повреда на вагон от състава на влак.“, обявиха около 19:30 на сайта на БДЖ.
На друго видео се вижда как евакуират възрастни хора от пламтящото возило:

Влакът, пътуващ по линията София-Варна, е пламнал в 19:42 часа близо до гара Каспичан, съобщиха от ОД на МВР-Шумен, пише вестник „Сега“. 
Малко след гарата е възникнал пожар във влак 2613. Няма данни за пострадали пътници, всички са били свалени. По първоначални данни са изгорели три вагона. Има данни за пострадал машинист, съобщава кореспондент на DarikNews.bg в региона.
Към мястото са насочени три противопожарни екипа от Шумен и два екипа от Нови пазар, но при необходимост има готовност да бъдат насочеи още екипи, допълниха от полицията.
Пламъците могат да се забележат от магистрала „Хемус“, съобщават шофьори, а местни хора помагат при насочването на екипите на пожарната.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.