В рамките на един час и 45 минути кметът Генчев направи отчет на свършеното през последните две години, проследи събитието Актуално Свищов.
Свършеното бе визуализирано и чрез 122 слайда. По време на отчета стана ясно, че в Свищов вече идват и туристически групи от Румъния, Германия и други страни. Кметът обясни този факт със създаването преди години на Туристически информационен център.
Генчев сподели, че въпреки тежката 2022 година Общината е успяла да привлече над 7,2 милиона лева повече от първоначално отпуснатия от държавата бюджет.
Кметът за пореден път заяви, че не е против изграждането на Дунав мост при Свищов, но мястото му ще бъде определено от Румъния.
Като положително свършено от него, неговите заместници и администрация бе отчетено, че се работи по придобиване на терени. Те са необходими за да развиваме нашите проекти, заяви Генчев.
Кметът не спести и негативите през последните години. Малко над 160 новородени през 2022 година при над 200 издадени смъртни акта. Застаряване на населението, бягство на младите от града, липсата на родилно в града.
Очаквайте обобщение на отчета на кмета Генчев.