Актьорът Явор Бахаров е с повдигнато обвинение, след като вчера е бил задържан със забранено вещество, предаде БНТ.
Според източници на телевизията става дума за около 0,25 грама марихуана. Бахаров е бил откаран в Четвърто районно управление в София, а днес освободен.
По закон може да му бъде наложена глоба от 1000 лв. Актьорът има условна присъда от миналата година за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, а адвокатът му обяви, че веротно ще обжалват обвинението и задържането.
„В практиката подобни деяния отдавна не се образуват като наказателни производства или се прекратяват. Говорим за количество по обвинение 0,25 – 0,30, което след оценителна експертиза навярно ще бъде оценено някъде около лев, лев и нещо. Навярно ще обжалваме както постановлението за привличане към наказателна отговорност, така и 24-часовото задържане на г-н Бахаров с оглед на това, че наистина смятаме, че няма деяние, което да бъде наказуемо според Наказателния кодекс“, каза адвокатът му Денислав Асенов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.