Топло и без сняг ще е времето в новогодишната нощ, прогнозира в „Денят започва“ по БНР Красимир Стоев от НИМХ.
Според прогнозата температурите ще останат необичайно високи до 5 януари. По-обилни снеговалежи са възможни след 7-8 януари, както и през последното десетдневие на следващия месец.
В „Денят започва“ Красимир Стоев обясни, че високите температури около Нова година не са неестествено явление по нашите географски ширини.
„Всичко това е в рамките на климата. Естествено е в отделни години да имаме доста по-високи температури, но както ви казах в природата има баланс, така че нещата ще се променят. До 5 януари температурите ще останат доста по-високи, след което ще има понижение. Така че след 7-8 януари, особено към 20-януари ще имаме температури под -5 градуса и валежи от сняг може да се очакват тогава“, заяви той.
До началото на януари температурите ще останат високи и по зимните курорти у нас. Условия за изкуствен сняг ще има на местата над 2000 метра надморска височина.
„Дори на места над 1500 метра температурите ще са положителни на Нова година. В началото на 2023 максималните температури в по-голямата част на страната ще са между 11 и 16 градуса, минималните температури ще са между 0 и 5 градуса“, каза още Красимир Стоев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.