Общинските съветници на Свищов ще проведат поредно виртуално заседание, става ясно от качено съобщение на сайта на „Цанко Церковски“ 2. Редовното февруарско заседание ще се проведе от 14 часа на 24 февруари в зум.
Представяне на Годишен отчет за 2021 г. за изпълнението на „Програма за управление на община Свищов 2019-2023 г.“е водеща точка в заседанието. Очаква се съветниците да одобрят и декларации за намаляване размера на дължимата такса битови отпадъци за 2022 година, съгласно чл. 21, ал. 5 и във връзка с чл. 20, ал. 5 и чл. 21, ал. 1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Свищов.
Общо 9 точки са включени в проекта за дневен ред.
Вместо коментар: Вече повече от година свищовските първенци имат едно или две присъствени заседания! Криенето от народа стана след поправка в правилника на местния парламент в края на 2020 година във връзка с К-19. Така „любимците“ на народа се скриха в миша дупка да не се разболеят от страшната болест… Всичко това обаче дава основание хората да наричат ОбС – Свищов „личен кметски гумен печат“, защото почти без дебат, скрити зад монитора, приемат внесените от кметската администрация предложения…
Справка на Актуално Свищов показа, че местния парламент в Горна Оряховица има само две виртуални заседания за визирания период. Четири са виртуалните сбирки на ОбС-Дряново, колкото и на съветниците от ОбС-Велико Търново – всички останали заседания са присъствени пред очите на хората! Да не би К-19 да не ходи по улиците в железничарския град, или в града на Колю Фичето, или в старата столица? Но е много по-лесно скрит от хората да подпечатваш мераците на кмета Генчев, печално известен като Генчо Хазарта, а вече и като познатия на Данчо Масажиста и на крадливата му дружинка от ГЕРБ, БСП и ДПС. Болшинството от тези „мъртви души“ нямат и едно изказване в пленарна зала! Единствената им публична изява е да плюят по Актуално Свищов…
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.